Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

2009-03-01_boerderij_allerlei.jpgOp aanstaande 2e Pinksterdag, maandagmiddag 1 juni van 13.00 tot 17.00 uur is er in en rondom het museum weer van alles te beleven ! Als je jezelf laat rondleiden in deze mooie oude museumboerderij, lijkt het wel of je een andere wereld binnenstapt:  

je komt er  de dingen en de mensen van toen tegen en je hoort de verhalen van de gidsen die boeiend vertellen over het brabantse boerenleven van rond 1900. Buiten en binnen kun je meedoen aan allerlei oud-hollandse spelen en spelletjes en in een grote tent zijn er regelmatige optredens van een volksdansgroep. Bovendien zijn er daar modeshows uit de tijd van Ot en Sien. Als je dat leuk vindt (jongens, meisjes, mannen, vrouwen) mag je aan die shows meedoen. Over de geshowde kleren wordt van alles verteld en ook kun je, verkleed als boer/ boerin op de foto ! Op het hele terrein kun je een accordeoniste tegenkomen die ook nog eens een gesprekje met je aanknoopt ! Vanaf de boerderij mag je meerijden in een heuse huifkar die tochtjes maakt door het mooie bosgebied rondom het museum. Je mag op die middag zelfs je POEZIE-album meebrengen want dan wordt er een oud versje voor je ingeschreven in de poezie-hoek. En de eigengebakken pannenkoeken van het museum smaken nergens beter dan bij het museum ! Het wordt zeker een prachtige middag !

Het museum ligt aan de Meerstraat 28 in Heeswijk (komend vanaf Heeswijk stukje om want de Abdijstraat is afgesloten !!!!).
Entree: tot 4 jaar gratis, kinderen van 4 tot 12 betalen  1 euro 50.
Daarboven bedraagt de entree 3 euro.
Meer info over het museum via: www.museumboerderij.nl