Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

museumbdrv.jpgGemeente Bernheze geeft subsidie voor nieuwe schob, De vakcommissie (Maatschappelijke Zaken etc) van de gemeenteraad van Bernheze liet er geen misverstand over bestaan.

De manier van werken en met name de drukbezette educatieve programma's van het museum worden hoog gewaardeerd ! Grote en enthousiaste inzet van de 55 vrijwilligers leidt er toe dat het museum groeit en bloeit en het is geen wonder dat er ernstig ruimtegebrek v.w.b. de educatieve mogelijkheden is ontstaan. De leden van de commissei stelden 50.000 euro beschikbaar voor het bouwen van een schob, annex bakruimte annex ondergronds magazijn voor de schaduwcollectie van het museum. Het museum is ook nog in de race voor een subsidie van de Provincie Noord Brabant en europese subsidie, bestemd voor gebiedsontwikkeling (LEADER). Samen met een flink stuk eigen inbreng en inzet zal dat in 2010 zeker leiden tot het realiseren van een nieuwe educatieve ruimte (de schob).

Museum ondertekent sponsor overeenkomst met RABO bank
Het aantal deelnemende basisscholen aan het project Jet en Jan stijgt in 2009-2010 opnieuw flink ! Op woensdag 21 oktober zal Hans van Sleuwen namens het bestuur een sponsorcontract ondertekenen waardoor voortaan ook basisscholen uit Vinkel, Geffen, Nuland, Lith, Maren Kessel, Oyen en Lithoyen kunnen gaan deelnemen aan dit uiterst succesvolle en populaire project. Opnieuw is RABOBANK BERNHEZE-MAASLAND de sponsor waardoor deelname voor alle scholen uit het werkgebied van de bank gratis is.

Museum ondertekent Calamiteitenplan
Samen met zo'n 10 andere musea uit de hele regio ondertekende Jos van Empel namens het bestuur een samenwerkingsovereenkomst m.b.t. Calamiteiten Zowel oefening als training en de kennisuitwisseling tussen musea is vanaf nu vastgelegd. Afgelopen maanden volgden een 3 tal van onze medewerkers cursussen die uiteindelijk leidden tot een vastgesteld Calamiteitenplan voor de Meierijsche Museumboerderij. De komende maanden zal het geleerde overgebracht worden aan al onze 55 medewerkers.