Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mb2010Er is heel veel te doen in/ rondom het museum. Het museum mag bezocht worden, er worden echter geen rondleidingen gegeven. Rondom het museum staat een soort markt opgesteld.

Na de officiele opening door gedeputeerde dhr. Essed en dhr. Gerard Daandels, voorzitter Reconstructiecommissie is er vanaf 12.00 tot 17.00 uur : een smid, een bakker, een imker, een touwslager, een weefster. Verder is er echt boeren schepijs, het telen van biologisch graan wordt gedemonstreerd.



De ZLTO is aanwezig met informatiemateriaal , het Brabants Landschap presenteert zich en de Reconstructiecommissie Maas en Meierij informeert over de grote veranderingen die er in het buitengebied momenteel plaatsvinden. Iedereen is ook echt aan het werk en vertelt daar over. Kinderen mogen komen spelen met de oudhollandse spelen en spelletjes van het museum. Er is muziek, de echte boer en boerin van het museum zijn er natuurlijk ook en er zijn drankjes en hapjes (denk aan de beroemde museumpannenkoek !)  Op het grote terras is het er goed toeven.

Tussen 12 en 2 wordt het brabants radioprogramma "Op onze Misse" van de lokale radio WANfm vanuit de schob opgenomen. Tussen 3 en 5 zijn er in de schob enkele korte lezingen over Cunera, de heilige die in deze streek destijds vereerd werd omdat aan haar een genezende werking werd toegedicht tegen veeziekten. Prof. dr. Gerard Rooyakkers spreekt over Cunera in de moderne tijd en Drs. Leon van Liebergen, conservator van het Religieus Museum Uden spreekt over de historische betekenis van Cunera.  vanuit het museum kan een drietal bedrijven worden bezocht. Daarvoor pendelen er busjes op en neer. Behalve eten en drinken is alles gratis toegankelijk VAN HARTE WELKOM !!