Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Molen_april_2010_John_CarpUniek dagbestedingsproject voor mensen met een handicap. 
Op donderdag 1 juli a.s., om 15.00 uur, wordt in het bezoekerscentrum van de Kilsdonkse Molen in Dinther de Raamovereenkomst ondertekend waarin Stichting De Kilsdonkse Molen en Stichting Dichterbij de samenwerking hebben vastgelegd inzake Dagbesteding aan cliënten van Stichting Dichterbij. Cliënten en vrijwilligers van de Kilsdonkse Molen zullen bij deze officiële feestelijke handeling aanwezig zijn. 
De Kilsdonkse Molen in Dinther is een unieke combinatie van een watervlucht(koren)molen met een watergedreven oliemolen, in een prachtige oorspronkelijke natuuromgeving. Het project trekt veel belangstelling uit het hele land.
Bezoekers van jong tot oud, te voet, per fiets of per auto, ontmoeten elkaar op deze unieke locatie. Daarmee wordt invulling gegeven aan één van de belangrijke doelen van de Stichting: het creëren van een ontmoetingsplek voor mensen in de breedste zin.  

Vanuit deze doelstelling wil de Stichting ook invulling geven aan een maatschappelijke taak, door mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding te bieden in een open omgeving. Stichting Dichterbij regio UdenVeghel is de zorginstelling in deze regio die veel cliënten met een beperking in zet op verschillende dagbestedingsprojecten. Deze Stichting draagt ook de verantwoordelijkheid voor haar cliënten die bij de Kilsdonkse Molen werkzaamheden verrichten.

Zorgboerderij de Tonniejehoeve is een ander project van deze Stichting dat op een steenworp afstand ligt van de Kilsdonkse Molen, waarmee intensief zal worden samengewerkt.
Daarnaast levert de dienstengroep van Dichterbij, locatie De Vrije Teugel in Uden, een bijdrage aan het groen en natuuronderhoud rondom de molen.De Raamovereenkomst die nu wordt ondertekend legt de uitgangspunten vast waarbinnen met individuele cliënten op maat gesneden afspraken worden vastgelegd.

 De eerste cliënten zijn al enige weken op proef werkzaam en zijn enthousiast over de werkplek en de manier van samenwerken met de vrijwilligers van de Kilsdonkse Molen.Zowel Dichterbij regio Uden Veghel als het bestuur van Stichting De Kilsdonkse Molen zijn ervan overtuigd dat dit initiatief zal uitgroeien tot een maatschappelijke parel, waar veel mensen plezier aan zullen beleven.