Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

BHIC_Picture_002BHIC werkt mee aan nieuw programma van NTR (voorheen Teleac): ‘Verborgen verleden’ 
 Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft dit voorjaar zowel op zijn locatie in Den Bosch als in Grave meerdere malen bezoek gehad van actrice Monique van de Ven, schrijfster Maria Goos en een camerateam van NTR.

 Deze bezoeken hebben o.a. geresulteerd in een tweetal afleveringen voor het nieuwe programma ‘Verborgen verleden’. Hierin gaan actrice Monique van de Ven en schrijfster Maria Goos op zoek naar hun familiegeschiedenis. De voorouders die zij in hun stamboom tegenkomen hebben allemaal een eigen verhaal, dat natuurlijk ook iets vertelt over de persoonlijkheid van beide dames zelf. De eerste aflevering vindt plaats op zondag 26 september a.s. van 20.15 – 21.00 uur op Nederland 2.

 Het nieuwe programma ‘Verborgen verleden’ is gebaseerd op ‘Who do you think you are?’ Dit is in Engeland al jaren een succesvol programma, met wekelijks zes miljoen kijkers. Hierin wordt aan de hand van de familiegeschiedenis van bekende persoonlijkheden iedere keer een ander aspect van de geschiedenis verteld. Teleac, dat op 1 september jl. fuseerde met de NPS en RVU tot NTR, produceert de Nederlandse versie. Hierin wordt de zoektocht van BN-ers naar hun  voorouders gevolgd in binnen- en buitenland. Naast de afleveringen met Monique van de en Ven en Maria Goos zijn er nog afleveringen over het verleden van de Nederlandse persoonlijkheden: Tommy Wieringa (schrijver), Gerard Spong (topadvocaat), Philip Freriks (nieuwslezer), Mei Li Vos (politicus), Youri Mulder (oud-profvoetballer) en Carry Tefsen (zangeres en actrice). 

 

In de eerste aflevering op zondag 26 september staat Monique van de Ven in de hoofdrol. Zij heeft één prangende vraag: wat voor man was haar vader. Hij stierf totaal onverwacht, toen Monique vijf jaar oud was. Nu, meer dan vijftig jaar later, gaat ze op zoek naar zijn geschiedenis. In de archieven van het BHIC ontdekt zij een verzwegen geschiedenis van overleden kinderen. De aflevering waarin Maria Goos op zoektocht gaat naar haar Brabantse ‘roots’ vindt plaats op zondag 24 oktober 2010.

 

In totaal heeft het programma acht afleveringen die op zondagavond van 20.15 – 21.00 uur worden uitgezonden op Nederland 2. Meer informatie is te vinden op www.ntr.nl.