Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

101128_DeMobieleToeristeninformatieDe Mobiele Toeristeninformatie (DMT) is een driedimensionale kaart van de gemeente Bernheze op wielen. Met de DMT bezoekt kunstenaar Monique Broekman tussen 27 november en 30 juni 2011 alle dorpskernen van de gemeente Bernheze. Op centrale locaties parkeert ze De Mobiele Toeristeninformatie en nodigt mensen uit voor een gesprek.

Wat kan men vertellen over de plek waar de DMT op dat moment staat? Speelt de plek een speciale rol in de dorpsgeschiedenis?

Verbinden locaties, personen en verhalen

Broekman neemt de verhalen op en schildert een portret van de verteller op een paneel. Dit wordt aan de driedimensionale kaart bevestigd op de locatie waar de DMT zich bevindt. Zo verbindt Broekman de locatie aan een persoon en een verhaal. Andere bezoekers kunnen deze verhalen later -binnen- beluisteren.
Driedimensionaal groepsportret

Broekman fungeert in de DMT als een nieuwsgierige toerist en verschaft zelf ook informatie. Er wordt stil gestaan bij de plek van dat moment; het heden als poort naar het verleden en met een blik op de toekomst. Als de reis door Bernheze ten einde is, is er een driedimensionaal groepsportret ontstaan waarbinnen zich een luisterboek vol verhalen bevindt. De eerst zo abstracte en anonieme plattegrond heeft dan een gezicht en een verhaal gekregen.
Dit project is onderdeel van Schatten van Brabant; cultureel programma van de Provincie N-Brabant, en is mede ondersteund door: VSB fonds en Akker projectmeubelen.