Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bibliotheek_maaslandVan woensdag 19 januari tot en met zaterdag 29 januari 2011 vinden de Nationale Voorleesdagen plaats en alle bibliotheken in het Maasland doen mee! Tijdens deze voorleesdagen wordt in het hele land extra aandacht besteed aan het belang van voorlezen. En … wordt er twaalf dagen lang heel veel voorgelezen. Zo ook in de Maaslandse bibliotheken.

Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Samen bezig zijn met boeken geeft veel plezier. Plaatjes kijken, dingen aanwijzen, vertellen en zingen; een boek is voor een peuter net zo belangrijk als een knuffelbeest of ander speelgoed. Voorlezen is leuk, gezellig en leerzaam. Voorlezen maakt van kleintjes grote lezers.

In de bibliotheken in Berghem, Heesch, Heeswijk-Dinther, Lith, Nistelrode, Oss, Schaijk, Ravenstein, Zeeland en in de bibliobus ligt voor alle peuters die lid worden van de bibliotheek een kleine verrassing klaar. Het prentenboek van het jaar “Fiet wil rennen”, geschreven door Bibi Dumon Tak en met illustraties van Noëlle Smit, staat natuurlijk in de schijnwerpers. Evenals allerlei andere vrolijke prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, die is samengesteld door een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen.

Er zijn in de bibliotheken volop boeken voor peuters en kleuters te leen. Een bibliotheekpas is gratis voor kinderen tot 12 jaar. En er is geen minimumleeftijd om lid te worden van de bibliotheek! In de bibliotheken Oss, Berghem, Schaijk, Zeeland, Heesch, Heeswijk-Dinther, Nistelrode en in de bibliobus kunnen peuters en kleuters met een helpende hand van hun (groot)ouders meedoen aan een peuterboekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot.

De bibliotheek Oss houdt op zaterdag 22 januari een voorleesontbijt van 10.00 tot 11.00 uur voor kinderen tot en met 7 jaar. Ondertussen wordt er voorgelezen uit diverse prentenboeken uit de Prentenboeken Top Tien, waaronder het prentenboek van het jaar “Fiet wil rennen” van Bibi Dumon Tak. Kinderen die deel willen nemen aan dit Voorleesontbijt kunnen zich opgeven aan het inlichtingenbureau van de jeugdafdeling in Bibliotheek Oss. Er kunnen maximaal 30 kinderen meedoen. Deelname is gratis; vol=vol.

Meer informatie over de diverse activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen is verkrijgbaar op de jeugdafdelingen van de bibliotheken in het Maasland.