Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110116_Gioia_kwartetIn een met opwinding tegemoet geziene nieuwe reeks zondag matinee-concerten, verzorgt het Gioia Kwartet op 16 januari 2011 de aftrap ervan. De matineeconcerten, telkens op de zondag, spelen zich af in de prachtige, verstilde Wapenzaal van Kasteel Heeswijk, waarvan naast de ambiance ook de akoestiek in de afgelopen jaren een zekere faam heeft opgebouwd.

'Het Gioia strijkkwartet wordt gevormd door vier amateur muziekliefhebbers, die elkaar hebben leren kennen bij een amateur symfonie orkest in Eindhoven en die, naast het spelen van symfonisch werk, gezamenlijk de nog grotere uitdaging van de kamermuziek zijn aangegaan. De leden van het kwartet zijn allen afkomstig uit de omgeving van Eindhoven. Gioia (spreek uit 'djoja', italiaans): vreugde.' Zo staat te lezen op de website van het strijkersensemble.

De aanvang van de twee concerten  - waarin kwartetten van Beethoven centraal staan - is 14.15 uur en 15.15 uur. Entree: € 3,-. Het maken van een rondleiding door het kasteelmuseum voorafgaand aan of aansluitend op de concerten geldt eveneens als een aanbeveling.