Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110126-mvhe-Voorlezen_in_de_BIEB_10In het kader van de Nationale Voorleesdagen van 19 tot 26 januari ’11 zijn er de hele week al voorleesactiviteiten. Vanavond was er een heuse Pyjamaparty voor de allerkleinsten. De peuters mochten in pyjama naar de bibliotheek van Heeswijk  komen en natuurlijk met hun liefste knuffel.  
Zo’n twintig kindjes luisterden samen met hun ouders naar het spannende verhaal van de eigenwijze struisvogel ’’ Fiet’’  die zo graag wou rennen, voorgedragen door Mieke Aalderink. In een klein theatertje, achter in de bibliotheek, vertelde zij het verhaal van Fiet op een heel leuke, spannende manier en de peuters mochten actief  meedoen, zoals rennen, de wind nabootsen , kruipen als een worm, opvallend was dat die kleintjes al zo goed luisterden. Na afloop was er limonade met een koekje en voor de ouders koffie.

Ze kregen ook nog een tasje met een kleurplaat, een ballon en informatie over de nieuwste prentenboeken. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor peuters en kleuters die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Zo worden kindjes al vroeg gestimuleerd om te lezen.

Natuurlijk was er gelegenheid om lid te worden, het lidmaatschap is gratis voor kinderen. De komende weken zijn er nog volop activiteiten voor peuters! 

Tekst :Wilma
Foto’s: Marion