Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bibliotheek_maaslandBrabantse bibliotheekleden primeur met nieuwe App 'de Bibliotheek'! Nederland telt meer dan 3,3 miljoen smartphone gebruikers. Zij hebben via hun mobiele telefoon direct toegang tot het internet. De vraag naar App's groeit sterk en ook de Bibliotheek heeft hier een antwoord op. Vanaf nu hebben Brabantse bibliotheekleden met een smartphone overal en altijd toegang tot hun bibliotheek. Dus ook leden van BasisBibliotheek Maasland. De App 'de Bibliotheek' is gratis te downloaden via de iTunes App Store en de Android Market.

Apps zijn applicaties (letterlijk: toepassingen), die gebruikers direct kunnen plaatsen op smartphones, zoals iPhone en Android-toestellen. De nieuwe App maakt het mogelijk de catalogus van de bibliotheek te raadplegen en direct boeken en andere materialen te reserveren. Daarnaast zien gebruikers gemakkelijk welke items zij in huis hebben en wanneer deze retour moeten. Uiteraard zijn deze op ieder moment te verlengen. Het is ook mogelijk om in dit overzicht gezinsleden toe te voegen. De App is gebruiksvriendelijk en werkt heel eenvoudig; in een paar stappen kan men zich aanmelden. De App maakt verbinding met de website van de aangegeven bibliotheek en de gebruiker beschikt over een groot aantal functionaliteiten. Zo bevat de App ook een verlanglijstje om interessante titels op te slaan en is er op een aantal smartphones een scannerfunctie actief. Na het scannen van het ISBN-nummer verschijnt er direct informatie over het boek. Via de App kan ook rechtstreeks contact worden gemaakt met de Bibliotheek door te bellen, mailen of te navigeren met behulp van google maps.

Cubiss ontwikkelde de App in opdracht van de Brabantse Netwerkbibliotheek voor de leden van de Brabantse Openbare Bibliotheken.