Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

duim_omhoogWie er niet bij was heeft echt iets gemist. Want zonder overdrijven: de rillingen lopen over mijn rug. En nee, dat is bepaald niét van de kou. Wanneer het doek opengaat vergaap ik me al aan het prachtige decor. En als de spelers opkomen bewonder ik hun schitterende, professionele kostuums . Maar het aller- állermeeste kippenvel krijg ik wanneer de spelers beginnen te zingen. Ongelooflijk. Wat een talenten op dit podium!

Zijn we in Scheveningen, bij een van de grote musicalproducties van Joop van den Ende? Of in een van die andere grotere theaters met hun bombastische musicals? Nee hoor. Waar we dan wél zijn? In de Blauwe Kei. Juist ja, die. Gewoon in Veghel.

Maar de musical waar we naar kijken is allerminst gewoon. Het meest bijzondere eraan is dat deze musical geheel en compleet tot stand is gekomen door alléén maar leerlingen van Gymnasium Bernrode. Zonder bemoeienis van welke docent dan ook. Van PR tot regie, van kleding tot decor, van productie en promotie tot financieel beleid. Aan werkelijk álles is gedacht. Het programmaboekje ziet er tiptop uit en het warme welkom in het theater gebeurt met enthousiasme en spontaniteit, vanaf de buitendeur tot in de garderobe en zaal. Mooie bijkomstigheid is dat bezoekers van de musical gelijktijdig Operatie Injectie sponsoren, ten behoeve van goede doelen in de Derde Wereld. Oók al een initiatief van leerlingen van Bernrode.

En dan het stuk. Beauty and the Beast vertelt over de mooie Belle, die terechtkomt in het naargeestige kasteel van het Beest. Door een vloek is het complete personeel veranderd in levend huisraad. De rollen van de theepot, koffiekop, pendule en kaarsenkandelaar worden werkelijk subliem neergezet. En dan die kostuums! Maar ook de rest van de cast speelt de sterren van de hemel. En zoals het een goede musical betaamt: de voortreffelijke zangtalenten van deze jonge performers maakt de avond tot één groots en meeslepend muzikaal feest.

Vóór de voorstelling, in de pauze en na afloop genieten we met de Bridgesleden van een hapje en een drankje. Al met al een zeer geslaagde avond. Ergo conclusio: volgend jaar héél graag weer!

 

Anonymous