Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110314_De_Zomer_van_AliceDe VNO zal in de zomer van 2012 speciale aandacht besteden aan het wereldberoemde boek Alice in Wonderland. In dat jaar is het namelijk precies 150 jaar geleden dat Lewis Carol het verhaal van Alice  heeft bedacht.
Elk Nederlands openluchttheater dat bij de VNO aangesloten is, brengt in de zomer van 2012 minimaal één theaterinterpretatie van Alice in Wonderland onder de aandacht van het publiek. De openluchttheaters en de VNO zijn al druk doende om  een unieke invulling aan dit thema te geven, waarbij de specifieke mogelijkheden en de sfeer van openluchttheaters maximaal uitgebuit gaan worden.  De uitdaging wordt om het thema niet alleen uit te werken in de vorm van toneel, maar ook in andere kunstvormen, zoals:
Muziek, musical, opera, theaterworkshops voor scholen, dans, beweging, foto, film, ontwerp, design, mode, verhalen en poëzie.

Het weekeinde van het Openluchttheater.
De Zomer van Alice gaat van start tijdens het Weekeinde van het openluchttheater op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni 2012. Er zal voorafgaand aan dit weekend veel publiciteit geschonken worden aan het Alice-project; niet alleen op nationaal niveau, maar ook op provinciaal en lokaal niveau. In een aantal theaters zullen tijdens dit weekeinde premières plaats vinden van een Alice-voorstelling of een ander Alice-evenement. Ook zal er in dit weekend op één of meerdere centrale locaties een groots promotie-event plaats vinden. Gedacht wordt aan een zeer speciale teaparty. Alle theaters proberen in dit weekend minstens een link te leggen naar de Zomer van Alice, als ze al geen première of voorstelling van Alice in Wonderland gepland hebben.


Wilt U ook meedoen?
Uiteraard staan de VNO en haar theaters open voor alle creatieve ideeën en ondersteuning van buiten. Vele producties rond dit thema zullen ingekocht worden door de theaters. Andere theaters maken zelf producties, waarbij ze hulp ‘van buiten’ kunnen gebruiken. Denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan of met een productie, concert, tentoonstelling, verhaal of ander evenement in het kader van de Zomer van Alice? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u denkt te kunnen bijdragen in de organisatie, de promotie of sponsoring, horen wij het graag.