Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110303_OpeningKasteelDe lang aangekondigde tentoonstelling 'Een andere wereld. André van den Bogaerde (1787-1855), gouverneur van Noord-Brabant'  is op donderdag 3 maart 2011 van start gegaan in verschillende vertrekken van Kasteel Heeswijk en duurt tot en met zondag 19 juni 2011.

Het betreft een rijkgeschakeerde, breed opgezette zg. biografische tentoonstelling over baron André van den Bogaerde van Terbrugge (een van de voormalige bewoners van Kasteel Heeswijk), die de eerste gouverneur van Noord-Brabant werd, na de splitsing (1839) van Nederland en België. Tevens is er in deze expositie een prominente rol voor de provincie (Noord-) Brabant weggelegd, getuige bijvoorbeeld de geëxposeerde, volledige porttrettenreeks (zie foto) van alle oud-gouverneurs van Noord-Brabant.

In verband met 'Een Andere Wereld' hanteert Kasteel Heeswijk per 3 maart reeds de zomeropenstellingstijden.  Op de foto rechts (foto: Roel de Vringer), genomen direct na de officële opening van de tentoonstelling,  staan - van links naar rechts - o.a. burgemeester Heijmans van de gemeente Bernheze, Jacqueline Kerkhoff, directeur van Kasteel Heeswijk en Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant de heer Wim van de Donk