Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

DSC05730Zeven slagwerkers van Harmonie Sint Servaes speelden afgelopen zaterdag tijdens het door de Brabantse Bond georganiseerde solistenconcours in zaal d’n Durpsherd in Berlicum. Met twee tweede prijzen en vijf eerste prijzen kon men tevreden zijn over de prestaties. Te meer daar zowel Desie Verhoeven als Thomas van der Ven een uitnodiging voor het Brabants Kampioenschap op 8 oktober a.s. tegemoet kunnen zien.
 
Pepe van Herpen opende namens Harmonie Sint Servaes in het middagprogramma. Hij speelde het nummer ‘Little March and Dance’ van Gert Bomhof. Hij kwam hiermee uit in de vijfde divisie. Pepe zette een goed optreden neer, wat resulteerde in een eerste prijs met 81 punten.
Timo van Hout was de tweede Dintherse slagwerker. Hij bracht het nummer ‘Father and Son’  en kwam hiermee ook in de 5e divisie uit. De uitvoering van het nummer van Gert Bomhof werd gewaardeerd met 81 punten en een eerste prijs.
Bart Pouwels speelde in de 4e divisie het nummer ‘Snare Studie’ van Leon Camp. Bart zette een goed optreden neer en haalde ook een eerste prijs met 81 punten. Ook Feliks Raap kwam uit in de 4e divisie en bracht ‘Rondo’ ten gehore. Hoewel zijn optreden overtuigend en strak was, kwam de jury maar tot een 2e prijs met 77 punten.
De zenuwen speelden Kim Kanters, die als vijfde solist namens Servaes op het podium kwam, zeker in het begin van haar optreden parten. Met ‘Railroad City’ kwam zij in de derde divisie ook tot een 2e prijs met 76 punten.

De hogere scores hadden de solisten van Sint Servaes tot het laatst bewaard. Desie Verhoeven speelde in de tweede divisie het nummer ‘Sagitta’ van Maarten Mols en kwam overtuigend aan een 1e prijs met advies voor promotie. Ze behaalde 86 punten.
Tot slot kwam Thomas van der Ven uit in de eerste divisie met het stuk ‘Rapid Movements’ van Maarten Mols op het podium. Hoewel hij zelf niet overtuigd leek, dacht de jury daar heel anders over. 93 punten was het resultaat van zijn optreden, promotie is niet aan de orde, omdat Thomas al in de hoogste divisie speelt. Wel was er natuurlijk een eerste prijs én lof van de jury. Thomas behaalde met dit resultaat het op één na hoogste puntentotaal van de middag. Die eer ging naar Wouter van Leeuwen uit Nuland, die behaalde met zijn stuk Tornado 96 punten. Een klasse apart!
 
Met deze resultaten kunnen Desie Verhoeven en Thomas van der Ven een uitnodiging voor het Brabants Kampioenschap tegemoet zien, waar iedereen met 85 punten en hoger voor genodigd wordt. Dit Brabants Kampioenschap vindt op 8 oktober plaats in Veldhoven.