Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

museumb1Als je vrienden hebt sta je sterk ! De museumboerderij, gelegen aan Meerstraat 28 in Heeswijk( Dinther) is een uniek gebouw. Een rijksmonument, een hele oude, maar prachtig gerestaureerde boerderij, helemaal ingericht naar de stijl van rond 1900.  Als je eenmaal bij ons binnen bent, ervaar je de rust en met de prachtige verhalen van onze gidsen erbij, leef je voor even in die tijd. Met onze 67 enthousiaste vrijwilligers doen we, met veel plezier alles zelf, van onderhoud van gebouwen en antiek tot het schrijven en uitvoeren van educatieve programma’s, inmiddels al voor zo’n 2000 grote en kleine kinderen.
We “teulen” in onzen hof, hakken ons eigen hout, wecken onze eigen groenten; we houden kippen en onderhouden het terrein. Omdat we uit onze jas dreigden te groeien zijn we gaan bouwen. Met onze nieuwgebouwde karschob kunnen we weer meer programma’s opzetten en mensen ontvangen.
En in 2010 werden we, na een pittig eindexamen, zelfs een officieel landelijk erkend museum. Ons bezoek komt graag weer terug, het beste bewijs dat het gezellig en interessant is bij ons. En er liggen heel veel plannen om het allemaal nog mooier te maken. Daarvoor is het hebben van nog meer vrienden heel fijn.
 Vriend van het museum worden kan vrij makkelijk ! Het kost 25 euro per jaar en die gift is fiscaal aftrekbaar (het museum is een door de fiscus erkende ANBI-instelling). Vrienden worden betrokken bij het reilen en zeilen van het museum en elk jaar wordt er een bestemming gekozen voor het door de vrienden bij elkaar gebrachte geld.
 Zo wordt in 2011 het geld besteed aan het kopen van bakkerijgereedschap. Als het gereedschap compleet is, kan de nieuwgebouwde antieke bakkersoven beginnen met het echte werk voor jong en oud!

Vriend worden kan op 2 manieren: bel even met 0413-291172 en het formulier ( de “vriendenovereenkomst”) wordt naar u gebracht en eventueel samen met u ingevuld.
Vanachter uw computer gaat U naar: www.museumboerderij.nl en vervolgens naar de pagina: “vriend van het museum”. Daar vult u het formulier in en verstuurt dat online. Namens alle museumboerderijmensen alvast van harte welkom als vriend of vriendin!