Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bibliotheek_maaslandSinds 1 april zijn stichting Oosterpoort - instelling voor jeugd- en opvoedhulp in noordoost Noord-Brabant – en BasisBibliotheek Maasland (BBM) een uniek samenwerkingsverband aangegaan. De vakliteratuur van Oosterpoort is digitaal opgenomen in het bibliotheeksysteem van BBM.  Door aansluiting bij de BBM-webcatalogus kunnen medewerkers van Oosterpoort lenen uit hun eigen vakbibliotheek én uit de collectie van een van de negen vestigingen van BasisBibliotheek Maasland.


Deze stap maakt Oosterpoort tot de eerste niet-bibliotheek instelling in Nederland waarvan de collectie vakliteratuur via het BBM-systeem wordt ontsloten.

Iedereen die vanaf 1 april in de collectie van BasisBibliotheek Maasland zoekt, zal ook titels tegenkomen die deel uitmaken van de collectie van Oosterpoort. Naar verwachting zal deze collectie beschikbaar komen voor àlle leden van BasisBibliotheek Maasland.

 

BBM is deze vorm van samenwerking aangegaan, omdat zij hierin een meerwaarde ziet voor inwoners van haar werkgebied. Het streven van de bibliotheek is om de collecties op diverse vak- en interessegebieden in de regio zo goed mogelijk te ontsluiten voor àlle belangstellenden, zoals collecties van onderwijsinstellingen, het archief en musea.

 

De webcatalogus van BasisBibliotheek Maasland is weer gekoppeld aan catalogi op provinciaal en landelijk niveau. Uiteindelijk ontstaat op deze manier één landelijke catalogus, waarin alle boeken, cd’s, dvd’s en andere informatiedragers zijn opgenomen.