Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

AlbertovanAspertAfgelopen weekend is geheel onverwachts Alberto van Aspert op 85-jarige leeftijd overleden.Alberto is 47 jaar bestuurslid geweest van De Kersouwe, waarvan 29 jaar voorzitter. In 1953 trad  hij toe tot het bestuur als vertegenwoordiger van de spelers.  Na vijf jaar werd hij secretaris, tot hij in 1962 mr. Herman Breukel (ex- burgermeester van Heeswijk en Dinther) opvolgde als voorzitter en zo in de voetsporen van zijn vader trad.  Zijn vader, Jan van Aspert, was een van de oprichters van de Kersouwe en tevens de eerste voorzitter.

Alberto trad aan als voorzitter in een tijd dat de publieke belangstelling voor het openluchttheater sterk afnam door de toegenomen mobiliteit en de opkomst van de televisie.  Hij was altijd op zoek naar nieuwe wegen om het theater beter te laten floreren en gaf zijn medebestuursleden en de overige Kersouwenaren ruimte om nieuwe wegen in te gaan.
Op deze wijze loodste hij ook in het eind van de jaren zestig en het begin van de jaren zeventig het theater veilig door moeilijke tijden. In 1991 droeg Alberto het voorzitterschap over aan Henk Voets. Daarnaast was Alberto een aantal jaren voorzitter van de VVV Heeswijk-Dinther en lid van de Culturele raad van de provincie.