Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Kilsdonkse_molenDe Nationale Molendagen worden dit jaar gehouden op zaterdag 14 en/of zondag 15 mei 2011.
Sinds 1972 staat in het tweede weekend van mei een groot aantal van de molens open voor het publiek. Ook De Kilsdonkse Molen is gedurende deze dagen van 11 tot 17 uur voor het publiek geopend.
Op www.nationalemolendag.nl is te zien welke andere molens op zaterdag, zondag of op beide dagen ook zijn geopend en welke activiteiten er plaatsvinden..De Nationale Molendag is onderdeel van de BankGiro Loterij Molendagen.

Op zaterdag zijn beide molens, afhankelijk van de beschikbaarheid van wind en/of water, volop in bedrijf en laten de molenaars u kennismaken met de eeuwenoude beroepen van molenaar en olieslager. Op beide dagen kunt u zich laten rondleiden door beide molens, maar óók door de natuurlijke omgeving. Voor de kinderen zijn er kleur- en tekenactiviteiten. Op het terras zal passende muziek worden gemaakt en natuurlijk kunt u, gekoppeld aan een rondleiding door de molens, ook een kanotocht houden van de molen tot aan het kasteel.

Bijzonder is dat op zondag 15 mei door Wethouder Van de Moorselaar om 13 uur een informatiebord van IVN Bernheze wordt onthuld. Op dit informatiebord heeft IVN alle in het gebied rondom de Kilsdonkse Molen voorkomende plantensoorten vermeld, waardoor een bezoek aan de Kilsdonkse Molen weer meer aan educatieve waarde heeft gewonnen. Tijdens de IVN rondleidingen zullen de gidsen u nadrukkelijk op de diversiteit van plantengroei in dit gebied attenderen. Na de onthulling van het informatiebord start er bij de molen een fietstocht van ongeveer 35 km, die u langs de vele andere bezienswaardigheden in Bernheze voert.

Uiteraard bent u op de beide Molendagen ook van harte welkom om “zomaar” een gezellig uurtje in een bijzonder mooie omgeving door te brengen, met een kopje koffie en een stukje Kilsdonkse Molenkoek, op ons gezellige terras. Ook onze molenwinkel is beide dagen geopend en kunt u het – vernieuwde – Kilsdonkse Bruin verkrijgen.

De vrijwilligers van de Kilsdonkse Molen heten u ook tijdens de Nationale Molendagen van harte welkom.