Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Eerlijkduurthetlangst1_MediumVoor de 2e keer gaan de kinderen van groep 8 weer producten verkopen uit de Wereldwinkel. Op maandag 23 mei vindt de opening van de kraam plaats. Deze dag zal het Afrika-Engakoor uit Nistelrode op komen treden voor alle leerlingen van de basisschool.  De kinderen staan voor u klaar van 23 tot en met 27 mei. De kraam is op schooldagen een kwartier voor aanvang van de lessen en een kwartier  na schooltijd open. Op 31 mei, de jaarlijkse Actie Adoptie  van ’t Palet, wordt het scholenproject afgesloten en gaan de leerlingen van groep 8 samen met de Wereldwinkel de opbrengst berekenen.
Een gedeelte hiervan mogen de leerlingen schenken aan een goed doel. Het goede doel moet nog bepaald worden. Dit gaat in overleg met het bestuur van de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther.

Topondernemers

Het opzetten en runnen van een Wereldwinkel is onderdeel van  een nieuwe methode voor wereldoriëntatie en heet: Topondernemers. Geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek komen op een nieuwe en verfrissende manier aan bod. Topondernemers laat kinderen de wereld ontdekken aan de hand van thematisch onderwijs. De thema’s uit Topondernemers beslaan de kennisdoelen uit het leergebied ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld‘. De kinderen worden voorafgaand ingelicht over wat de Wereldwinkel doet en wat dit betekent voor de mensen die de producten maken in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

 Wereldwinkel op Basisschool  ’t Mozaïek

Voor de 1ste keer gaan de leerlingen van ’t Mozaiek een Wereldwinkel opzetten in hun school.  Onder begeleiding van de vrijwilligers vormen de kinderen een bestuur, worden de inkopen gedaan bij Fair Trade in Culemborg, wordt de kraam ingericht en zorgen de kinderen voor PR. Van 21 juni tot en met 1 juli verkopen de kinderen de Fair Trade producten aan medeleerlingen en ouders. De openingstijden van de kraam waren bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Meer informatie hierover vindt u begin juni op deze site.