Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110521-rvdk-Karschop_3Gisteren is de cultuurpenning van de gemeente Bernheze uitgereikt aan de heer Arnold van Houdt. Burgemeester Heijmans speldde de gemeentelijke onderscheiding op tijdens de officiële opening van de nieuw gebouwde karschob van de Stichting Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther en het afscheid van de heer Van Houdt als voorzitter van deze Stichting.

De heer Van Houdt ontvangt de onderscheiding voor zijn langdurige verdiensten op het terrein van cultuur. De heer Van Houdt is van 1999 – 2008 voorzitter geweest van de jury van de Monumenten-prijs Noord-Brabant. In zijn woonplaats Veghel heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als mede-auteur van een boek over buurtschap ’t Ham en is hij mede-oprichter van een standbeeld, ter nagedachtenis aan de gevallenen in de 2e Wereldoorlog. Daarnaast is hij vanaf 1999 bestuursvoorzitter van de Stichting Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther. Onder zijn voorzitterschap hebben o.a. de restauratie van het museum en de verbouwing van de schob (bedoeld als ontvangstruimte/bezoekerscentrum/expositieruimte/filmzaaltje) plaatsgevonden, zijn er lesprogramma’s ontwikkeld voor kinderen en ouderen en is er een nieuwe karschob (leslokaal, bakoven voor het kunnen aanbieden van nieuwe lesprogramma’s en ondergronds depot voor de opslag van het her en der verspreide schaduw-antiek) gebouwd. In 2010 werd ook de officiële landelijke ‘Museumstatus’ bereikt.

Het museum groeit en bloeit, waarbij er met name grote trots bestaat over de drukbezochte educatieve projecten voor kinderen en ouderen.