Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Molen_april_2010_John_Carp Van Akker tot Bakker’ boeiend verhaal over vroeger nu ‘Van Akker tot Bakker’Regio (Regionaal): Vorig jaar besloten Bakker Lamers uit Heesch/Oss, de Kilsdonkse Molen en de Meierijsche Museumboerderij, beiden uit Heeswijk-Dinther om samen te werken aan een project, “Van Akker tot Bakker” .
In het voorjaar werd, tegenover de Rabobank in Heesch, onder leiding van Bakker Lamers graan ingezaaid. Dat werd door mensen van de museumboerderij op traditionele wijze geoogst en met paard en kar vervoerd naar de Heeswijkse museumboerderij waar door eigen mensen ter plekke een mijt werd opgezet. Ook het dorsen en wannen met de hand werd daar gedaan.
In het najaar vervoerden medewerkers van de museumboerderij een deel van het graan met oude transportfietsen naar de Kilsdonkse Molen waar het gemalen werd. Dat gebeurde tijdens het drukbezochte “Oogstfeest” wat zich in oktober rondom de molen afspeelde.
Bakker Lamers uit Heesch/Oss bakte van dat meel lekkere broden die ook gretig aftrek vonden. Van dit kleurrijke spektakel is, door JANUSfilms (www.janusfilms.nl) , onder leiding van Nadja van Driel een prachtige DVD gemaakt.
Die DVD is vanaf nu voor € 4.95 te koop in de winkels van Bakker Lamers in Heesch en Oss en in de bezoekerscentra van de Kilsdonkse Molen en de Meierijsche Museumboerderij. Van harte aanbevolen. En U mag alvast noteren dat er op zondag 2 oktober opnieuw een Oogstfeest wordt gehouden. Dan wordt er weer gedorst bij de Meierijsche Museumboerderij, gemalen en brood gebakken bij de Kilsdonkse Molen waar nog veel meer activiteiten plaatsvinden.