Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110725kindervertellerKinderverteltheater
De Keltische Druïde, de Australische Aboriginal en de middeleeuwse troubadour deelden een geloof in het gesproken woord. Zij gebruikten het verhaal als doorgeefluik van hun mystiek, hun cultuur, hun geschiedenis of simpelweg alledaagse gebeurtenissen. Ze deden dit in verzen, gebeden, poëzie of in liederen, maar altijd in verhalende vorm.

Kennis
Het verhaal: de krachtigste en meest oorspronkelijke vorm van kennisoverdracht, van man tot man, van mond tot mond. Daar kan zelfs het digitale luilekkerland niet tegenop. De fantasie en het verbeeldingsvermogen, zijn er creatievere bronnen te bedenken?

Eigen verhalenvertellers
Kasteel Heeswijk prijst zich gelukkig zijn “eigen” verhalenvertellers te hebben. Jonker VoordenVuyst is zo'n eigenzinnige verhalenverteller. Speciaal voor kinderen, gieten de vertellers hun spannende verhalen in een theatrale vorm, waarbij de kinderen actief bij de vertelling worden betrokken. Het Verteltheater van Kasteel Heeswijk betreft een bijzondere cocktail van meeslepend vertelde verhalen en theatrale expressie.

Tijden en prijzen
Elke donderdagmiddag in de maanden juli en augustus gaat de deur van de Wapenzaal enkele keren open (en dicht) om het Verteltheater en de bezoekende kinderen alle ruimte te geven.
Het Verteltheater is er om 14.00; 14.30 en 15.00 uur.

Kosten: € 3,- per kind en daarbij is de toegang tot het
kasteelmuseum inbegrepen. Zegt het voort!