Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

110904Schudden_NoorderzonWegens groot succes in herhaling. Dat geldt zeker voor het cabaretduo Schudden. Emiel de Jong en Noël van Santen vertellen zaterdag 10 september met koffers alle verhalen in ‘Noorderzon’, hun achtste programma .

In sketches verbeelden ze herkenbare ongemakken, meestal sterk in het absurde getrokken.De rode draad vormen twee mannen die na een auto-ongeluk bij de hemelpoort koffers moeten ruimen. Op aanstekelijke muziek sjouwen ze zich een ongeluk en verbouwen ze de ruimte, zodat elke scène een nieuwe confrontatie kan beginnen. Een variatie aan knappe sketches passeert, zonder al te veel samenhang, behalve dat het anders gaat dan verwacht.

De acts hebben vaart en een pointe. De voorstelling is een soepel lopende machine. Ontroerend en heerlijk absurd. Het spel van Schudden is weer behoorlijk fysiek, al lijkt het gesproken woord in hun programma's een steeds belangrijker rol te spelen. Hoewel De Jong en Van Santen zestien jaar op de planken staan, hebben ze de uitstraling van twee jonge honden. In Noorderzon vormen een goed verhaal en een sterke vormgeving het stevige fundament, hun gretigheid maakt het af. Zaterdag 10 september, aanvang 21.00 uur, entree 18,-

 

Kijk op www.kersouwe.nl voor het volledige programma en het bestellen van kaarten.