Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

060911_bruiloftmuseumboerderij_01Op zondag 11 september, tijdens het Open Monumentenweekend, bent U van harte welkom in ons museum, gelegen aan de Meerstraat 28 in Heeswijk.Onze (museum) boer en boerin zijn op die dag precies 50 jaar getrouwd en dat gaan we vieren.

 

Wij verwachten U om 10.00 uur precies voor een prachtig boeren bruiloftsfeest met eten en drinken, helemaal in de stijl en volgens de gewoonten in Brabant, anno 1900. Eigen, in de houtoven van de boerderij gebakken brood, beleg zoals dat in 1900 gebruikelijk was, eitjes van onze eigen museumkippen en ook drankjes zoals die rond 1900 geschonken werden. Tijdens de maaltijd, waarbij u aan lange tafels achter op de deel zit, is er muziek, er zijn allerlei optredens. Natuurlijk is er een ceremoniemeester en wordt het gouden boerenbruidspaar toegesproken en toegezongen. Voor de gelegenheid is het boerenpaar “in het zondags” gestoken, zoals op bijgevoegde foto te zien is. Wij vragen aan alle deelnemers om zich te kleden in kleren die tijdens feesten in het Brabant van 1900 gebruikelijk waren (heren, zwart pak met donkere stropdas en pet; dames, donkere jurk of zwarte rok met witte blouse en eventueel zwart hoedje). Het feest duurt tot 13.00 uur.

Als U deze echt unieke gebeurtenis wilt meemaken vragen wij U het volgende te doen:

  1. Stuur snel een mailtje met uw naam of namen, adres, en telefoonnummer(s) + vermelding: “deelname boeren bruiloft” naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  2. Wij sturen een mailtje terug met het verzoek om 20 euro per deelnemer over te maken op RABObank rek.nr. 1116.04.036. De volgorde van ontvangst van uw bijdrage telt voor deelname.
  3. Na ontvangst van uw bijdrage zorgen wij dat de toegangskaartjes met uw naam erop op zondag 11 september klaar liggen bij de kassa van het museum.
  4. Wie geen mail heeft maar toch graag wil deelnemen mag ook bellen met ons secretariaat, tel. 0413-291172 om op die manier de gegevens door te geven.
  5. U kunt zich inschrijven tot uiterlijk donderdag 8 september 12.00 uur.

U bent van harte welkom op zondag de elfde en wij weten nu al dat U nog lang zult napraten over dit unieke feest !