Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120326Adriaan_van_DisOp maandag 2 april komt Adriaan van Dis naar het gymnasium Bernrode. Tijdens deze boeiende avond leest Adriaan van Dis voor uit eigen werk en studenten van het gymnasium en andere belangstellenden gaan in gesprek met hem.
De presentatie van de avond is in handen van Marcel ven Herpen. Leerlingen van de 5e klassen van Bernrode en leden van de leeskringen zullen de vragen die aan de auteur gesteld worden voorbereiden. In de pauze is er gelegenheid een boek te kopen en zal de schrijver signeren.

 Adriaan van Dis (1946) is schrijver van een groot oeuvre, van Indische romans (zoals Nathan Sid,  Indische duinen en Familieziek), karakterromans (o.a. Zilver en Dubbelliefde) en reisverhalen (o.a.  Barbaar in China, Het beloofde land, Leeftocht).

Van Dis groeide op in een familie met een Indische geschiedenis. Hij studeerde Nederlands en Zuid -Afrikaans, werkte bij NRC-Handelsblad en presenteerde televisieprogramma’s. Als schrijver debuteerde hij in 1983. Sinds 1992 wijdt hij zich vooral aan de literatuur. Hij schreef het Boekenweekgeschenk 1996, Palmwijn. Van Dis toont zich in al zijn boeken een scherpe observator en een betrokken buitenstaander.

Hij woont sinds 2003 in Parijs. De stad inspireerde hem tot het schrijven van de gids Onder het zink, een verslag van een inburgeringsproces van een Nederlander in Parijs.
In de roman De wandelaar uit 2007 die zich afspeelt in Parijs, verbindt Van Dis de eeuwige thema’s van goed en kwaad met de belangrijke sociale thema’s van onze tijd: migratie, Noord- Zuidverhoudingen en mondialisering. Het zijn thema’s die ook in de bundel Leeftocht (2007) en de roman Tikkop (2010) aan de orde komen. Meer informatie www.debkk.nl

Datum: maandag 2 april
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: 5 euro
Kaartjes reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..