Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120505BSOUntitled_1Onderdeel van Nationale Molendagen
De veertigste Nationale Molendagen op zaterdag 12 en zondag 13 mei hebben het  thema ‘Ontdek verhalen rond de molen’ . Met muziek, verhalen, gedichten, legendes en spreekwoorden die iets vertellen over het leven op en rond de molen, presenteren de molenaars in Nederland zich weer aan het grote publiek. Natuurlijk doet ook de Kilsdonkse Molen in Dinther daaraan mee.

Op beide dagen presenteert deze bijzondere molen zich dan ook weer uitbundig aan zijn vele bezoekers.

Rondleidingen.
Zaterdag 12 mei zijn de molens vol in bedrijf. De molenaars en gidsen vertellen dan bij hun werk en tijdens rondleidingen uitgebreid het bijzondere verhaal van de Kilsdonkse Molen door de eeuwen heen. Van de problemen met de boeren door de opstuwing van het water en de verwijdering van het olieslagwerk. Maar ook hoe de brand in 1840 leidde tot de bouw van dit bijzondere complex en waarom het op vele terreinen zo uniek is. De hele dag, van 11 tot 17 uur kunt u aansluiten bij de rondleidingen. Voor kinderen tot 12 jaar en onder begeleiding is dit zelfs gratis. Volwassenen betalen daarvoor € 4,50.

Blazen bij de Kilsdonkse Molen.
Op zondag zijn de molens ook in bedrijf. Dan zorgen verschillende muziekgezelschappen voor een extra vrolijke noot, waardoor de beleving van de Kilsdonkse Molen nog een extra dimensie krijgt. Er zijn dan geen rondleidingen, maar u kunt wel zien hoe de molenaars hun werk verrichten.

Op een podium in de directe omgeving en aansluitend aan het terras, brengen orkesten een muzikale hulde aan de molen en zetten zo de Nationale Molendagen luister bij.
In volgorde van optreden, vanaf 11 uur, zullen zich presenteren:
11 uur Orkest De Klinckriemers uit Schijndel
12 uur Blaaskapel De Kornuiten uit Dinther
13.30 uur Bernhezer Senioren Orkest uit Bernheze en Veghel.