Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Geert HanegraafDe SP Bernheze heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Verder moeten we minder afhankelijk worden van olie, gas en steenkool. Dat zijn geen duurzame brandstoffen. Bovendien bedreigt de CO2 uitstoot ons klimaat ernstig. Duurzame energie is het antwoord. Vandaar dat de SP Bernheze het initiatief van de BECO in Bernheze toejuicht. Dat is toekomstbestendig. Daar kunnen onze kleinkinderen ook nog mee thuiskomen.

 

Duurzaamheid.

Duurzaamheid staat centraal in het verkiezingsprogramma 2010 – 2014 van de SP Bernheze. De SP verwijst naar hoofdstuk 5 van betreffend programma. Citaten:

Duurzaam, milieuvriendelijk en energieneutraal bouwen verdient sterk de voorkeur. Dat geldt zowel in de huursector als in de koopsector. Energiebesparing is een voorbeeldproject bij de gemeente Bernheze. De gemeente stelt een plan van aanpak op om de gemeentelijke gebouwen zo energiezuinig mogelijk te maken. De gemeente Bernheze blijft gebruik maken van groene stroom. Bernheze onderzoekt de mogelijkheden tot duurzame energieopwekking. De gemeente houdt zich actief bezig met alternatieve energievormen zoals: zonne-energie, geothermische energie, windenergie, energie uit biomassaverbranding, mestvergisting. Inwoners en bedrijven die initiatieven nemen verdienen waar mogelijk steun en medewerking van de gemeente. Alle afval is een productiefout. Door de duurzaamheidagenda is er op termijn geen afval meer. Afval wordt grondstof volgens het principe van Cradle to Cradle. De afvalstromen in Bernheze dienen op termijn allemaal hergebruikt te worden. Alleen op die manier draagt Bernheze bij aan een duurzame samenleving die zuinig is op de planeet arde. Duurzaamheid begint namelijk bij onszelf in Bernheze. 2013 Jaar van de duurzaamheid.

Contact

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Geert Hanegraaf

Voorzitter SP Bernheze