Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20130202 SDe gemeente Bernheze beschikt over prachtige bossen. Dat zijn parels in Bernheze. De SP is trots op de bossen en wil, dat daarin geïnvesteerd wordt. Gelukkig gebeurt dat ook. En wel op een manier die Bernheze niets kost! De subsidie komt van de provincie en de bossen brengen ook nog geld op. Dat komt uit de verkoop van hout. Op die manier snijdt het mes aan 2 kanten. Hout is een natuurproduct. Dat draagt dan weer bij aan duurzaamheid.

 

Bosbeleid

Bossen maken onlosmakelijk deel uit van de natuur. Natuur die we moeten koesteren. Te veel natuur ging verloren. Beton kregen we in de plaats. De SP Bernheze wil daarom via een goed Bosbeleidplan de bossen verbeteren. Een deel van de bossen is nodig als onderdeel van het habitatnetwerk. Daar wil de SP mede vorm aan geven. Verder is het beheer van de heide een punt van zorg. Helaas blijkt te inzet van een kudde schapen 5 keer duurder te zijn dan regulier beheer. Hierbij wordt dan 2 keer –periodiek- gemaaid. Jammer. De houtkwaliteit kan ook omhoog. Hierdoor kan op termijn hout uit eigen bossen ingezet worden. Europees hardhout, zoals Robinia Pseudo Acacia, blijkt uitstekend te groeien op doorlatende bodems zoals in Bernheze. Bij de aanplant, het onderhoud en de kap kunnen we mensen inzetten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een stukje social return van binnenuit. Hier geeft Bernheze via haar bosbeleid het voorbeeld met betrekking tot social return.

Contact

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Cor van Erp

SP Raadslid