Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Toon van_VugtDe gezamenlijke SP afdelingen uit de regio Noord-Oost Brabant hebben een WMO enquête opgesteld. Hiermee wil de SP Bernheze informatie krijgen van mensen die gebruik maken van de WMO. De SP wil inventariseren wat de gevolgen van de voorgenomen kanteling zijn of gaan worden voor mensen die zorg nodig hebben.

De WMO

Sinds 2007 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO. De WMO heeft als doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten meedoen. Mensen kunnen ondersteuning aanvragen in de vorm van voorzieningen. En hulp bij het huishouden waardoor het mogelijk is om thuis te blijven wonen met ondersteuning in de zorg.

De komende periode gaat er veel veranderen in de WMO wetgeving. Er gaat gewerkt worden volgens de methodiek van de Kanteling. Kort gezegd betekent dit: “eigen verantwoordelijkheid en op eigen kracht”. Mensen zullen meer zelf moeten doen. Mantelzorgers krijgen meer taken. Er komen hogere bijdragen voor individuele voorzieningen. De SP Bernheze wil graag helder krijgen welke concrete problemen er nu zijn. De onderzoeksresultaten wil de SP gebruiken in de discussie over de gevolgen van de WMO maatregelen. Er zullen binnen een paar maanden keuzes gemaakt moeten worden in de diverse gemeenten over de WMO. De SP wil zoveel mogelijk informatie krijgen van de mensen zelf over de gevolgen van de WMO wetgeving. De SP wil daarom dat veel mensen de enquête in gaan vullen. De enquête kan ingevuld worden op www.oss.sp.nl.

Klikken op meldpunt WMO.

Contact

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

 

Toon van Vugt

Raadslid SP