Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130505 TopvrouwenProgressief Bernheze organiseert op maandag 13 mei a.s. een thema avond over vrouwen in de politiek. Tweede Kamerleden Sultan Günal (PvdA) en Linda Voortman (GroenLinks) worden over de eigen ervaring aan de tand gevoeld evenals wethouder Annemieke van de Ven van de gemeente Veghel. De vrouwen uit de Bernhezer gemeenteraad gaan met elkaar en de zaal in discussie over het belang van vrouwen in de politiek. Voor de vrolijke noot zorgt de vrouwenband “Dolly i beg your pardon”. De avond die naast informatief ook vooral gezellig zal zijn is gratis toegankelijk en vindt plaats in cultureel centrum de Pas in Heesch. Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.

Vrouwen zijn nog steeds in de minderheid in de lokale en landelijke politiek. Er zijn ook aanzienlijk  minder vrouwen dan mannen in topfuncties in het bedrijfsleven, ondanks extra aandacht voor emancipatie in de afgelopen decennia. Hoe komt dat, willen vrouwen deze functies niet, kunnen ze het niet?  En waarom is het belangrijk dat vrouwen in de politiek meedoen? Doen ze het anders dan mannen, doen ze het beter? Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014 gaan partijen binnenkort hun kandidatenlijsten samenstellen. Progressief Bernheze wil graag de beste vrouwen van Bernheze op haar lijst. Met extra aandacht gaat dat mogelijk lukken.

Sultan Günal, voormalig wethouder van de gemeente Uden is sinds eind 2012 Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid. Linda Voortman zit sinds 2010 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Annemiek van de Ven is Wethouder in de gemeente Veghel. Deze politieke topvrouwen worden door Annie van der Ven en Annemieke van der Aa uitgehoord over hun ervaringen en visie op vrouwen in de politiek

In de gemeenteraad van Bernheze worden vijf van de eenentwintig raadszetels door een vrouw bezet. Het college bestaat alleen uit mannen. Hanny van Uden van ABB, Jolanda School en Saskia van Dalen namens het CDA en Maayke Wooning en Bellinda van der Helm van Progressief Bernheze gaan met elkaar en de zaal in discussie over vrouw zijn en politiek.

De vrouwenband “Dolly I beg your pardon” bestaat uit drie vrouwen en zij spelen professioneel vrolijke bluegrass muziek. Voor, tussen en na de interviews zullen zij voor de nodige muzikale begeleiding zorgen. U bent van hart uitgenodigd om deze informatieve, interessante en vrolijke avond onder de titel Topvrouwen bij te wonen.