Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

partijenOp donderdag 16 mei 2013 hebben Algemeen Belang Bernheze, Bernheze Solidair en de Onafhankelijke Politieke Groepering Bernheze tijdens hun Algemene Ledenvergadering de intentie uitgesproken om te komen tot één lokale politieke partij.

Draagvlak
       

Door dit draagvlak binnen de partijen is er nu groen licht om de verdere verkenning voor de vorming van één nieuwe politieke partij te starten. In het steeds groter wordende ‘bestuurlijk’ Nederland door schaalvergroting wil de nieuwe partij een lokaal platform zijn, dat zo dicht mogelijk bij de inwoners staat. Herkenbaar is en tot de verbeelding spreekt.

De kernen

De nieuwe partij gaat zich richten op lokale belangen: werkend en denkend vanuit de kernen de Bernhezer politiek voeden. “Met de kracht, kennis en kunde van deze 3 partijen moeten we hier toe in staat zijn” aldus de besturen van ABB, BS en OPG.

Gelijkwaardigheid

De drie partijen gaan de nieuwe partij vormgeven vanuit gelijkwaardigheid. “Gedrieën hebben we veel ervaring en kennis in huis, zodat we de partij professioneel neer kunnen zetten. We kunnen een beroep doen op een vakkundige en grote achterban en er ligt een stevig fundament waarop we verder mogen bouwen. We zijn er gedrieën van overtuigd dat het lokale denken en doen belangrijk is voor het leefbaar houden van onze kernen!”

Het spreekt voor zich dat wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in het komen tot één lokale politieke partij.

Bestuur

ABB, BS en OPG