Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Lambert van_NistelrooijLambert van Nistelrooij is in het Europarlement actief voor de kwaliteit van leven voor senioren. Via het Europese programma ‘Ambient Assisted Living’ (AAL) worden technieken ontwikkeld voor de zorg voor ouderen.

Centraal staat hierbij hoe we senioren kunnen ondersteunen en hoe zij langer veilig in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

In Europa willen we solidariteit met ouderen in stand houden, soms ook met nieuwe ondersteuningsvormen.

Veranderingen

Door de vergrijzing gaan er tot 2040 twee Europeanen met pensioen en komt er één jongere in hun plaats op de arbeidsmarkt. De EU ondersteunt deze uitdaging met ontwikkeling op producten en diensten gericht op ouderen. Met deze “Zilveren Economie” werken we aan slimme oplossingen in de zorg en sluiten aan bij de wensen van de ouderen.

Het Europa van de kansen

We moeten ons meer richten op toekomstige groei. Ook Brabant weet Brussel te vinden met goede voorstellen. Voor Oss hebben we gelden uit EU-fondsen vrijgemaakt voor een nieuwe start in de geneesmiddelensector. We werken daar met andere Pharma-bedrijven uit de EU samen in het PIVOT-park in Oss. Initiatieven waar de hele regio baat bij heeft.

Brabantse kandidaat

Lambert van Nistelrooij is onze Brabantse kandidaat die ook in de komende periode weer aandacht vanuit Europa zal vragen voor verbetering van zelfstandigheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Als belangrijkste provincie mogen wij onze invloed niet verspelen. Als kiezer heeft u hierover het laatste woord!”

Wilt u meer weten, kijk dan op www.lambertvannistelrooij.nl.

Bestuur en fractie CDA Bernheze