Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jack van der DussenDe VVD-Bernheze wil dat in de komende bestuursperiode de leefbaarheid in alle kernen wordt versterkt.

Afgelopen week kreeg de VVD-Bernheze een bericht van de griffie dat er bezwaar was gemaakt door een aantal omwonenden

vanwege de publicatie over een ontwerp-beschikking voor het vestigen van een honden- en kattenpension en een inrichting voor het houden van 10 paarden op het perceel Laag Beugt 3c te Heeswijk-Dinther.

Voor de VVD-Bernheze is het onbegrijpelijk dat er wederom een aanvraag is gedaan voor een omgevingsvergunning van dezelfde strekking ondanks dat er reeds een eerdere poging is gedaan en deze afgewezen werd.

De bezwaarmakers wilden hun bezwaar toelichten bij de commissie Ruimtelijke Zaken van 18 juni 2014 maar kregen geen toestemming hiervoor, omdat het verlenen van een omgevingsvergunning de bevoegdheid is van het College van B&W en niet de gemeenteraad. Deze staat dus buitenspel, ofschoon, in het verleden, bij gevoelige onderwerpen de wethouder wel degelijk de zaak ter discussie stelde in de commissie RZ.  Waarom nu niet?

Tijdens de rondvraag in de commissie RZ heeft de VVD-Bernheze de vraag gesteld waarom er nu weer een aanvraag was ingediend en wat er is veranderd ten opzichte van de eerder gedane aanvraag.  Het antwoord komt nog.

De vestiging van een honden- en katten pension is zeker voor de buurtschap geen versterking van de leefbaarheid waar wij naar streven. Je zal er maar wonen! Dit soort pensions horen niet thuis in een leefomgeving als deze!

Jack van der Dussen

Fractievoorzitter VVD-Bernheze

0653-496069 of www.vvd-bernheze.nl