Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Marco Konings_Het bestemmingsplan voor de nieuwbouw op het terrein van Ter Weer wordt momenteel vastgesteld. Zoals bekend komt daar de nieuwe vestiging van de Coop. Ook een huisartsenpraktijk en de apotheek komen in het nieuwe pand.

Het plan biedt ook ruimte voor 18 (koop)appartementen bovenop de nieuwe supermarkt, maar of deze er ook echt komen is onduidelijk. Wanneer er niet snel voldoende vraag naar is wordt wel de voorgevel opgetrokken, maar worden er gen appartementen gebouwd. Dat zou een gemiste kans zijn!

Op het terrein van Ter Weer zouden volgens de oorspronkelijke plannen 117 woningen gebouwd worden, onder andere bestemd voor ouderen, starters en mensen met een beperking. Maar toen sloeg de crisis toe en bleven we zitten met een braakliggend terrein. De 18 appartementen die nu mogelijk worden zijn dus voorlopig de enige in het centrum. Een ideale locatie voor ouderen of mensen met een beperking: in het centrum dicht bij de voorzieningen. Helaas worden er nu alleen koopappartementen gebouwd, terwijl er meer vraag is naar (goedkope) huurwoningen of appartementen. En bij onvoldoende concrete vraag komen er dus helemaal geen appartementen.

De gemeente kan de projectontwikkelaar niet dwingen om woningen/appartementen te bouwen. De gemeente kan echter wel een bouwlaag kopen en zelf appartementen verhuren. Daar waar woningbouwcorporaties het af laten weten, nemen op sommige plaatsen in het land de gemeentes deze taak incidenteel over. Als het aan Blanco ligt kan dat ook in Heeswijk-Dinther. Wij willen deze mogelijkheid zeker onderzoeken!

Marko Konings

Fractievoorzitter Blanco lijst 7