Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Erwin van KesselInmiddels alweer 9 maanden lid van de commissie Ruimtelijke Zaken met in de tussentijd ook de verkiezingstijd. Het was een leuke, mooie en leerzame tijd met als hoogtepunt een gezonde spanning rondom de

verkiezingsuitslag. Leuk om te ervaren hoe je daardoor ook herkend wordt in de gemeente, tot op de basisschool van mijn kinderen toe.

Maar gelukkig ook weer meteen inhoudelijk aan de slag bij de eerste commissie vergadering na het verkiezingsreces. Een volle, maar leuke agenda, met voor sommige individuele (ondernemers)belangen. Maar achter deze belangen moeten we in de commissie deze belangen afwegen om te toetsen aan (soms toekomstig) beleid. Dat maakt het commissiewerk meteen zo interessant.

Ook deze keer waren er weer insprekers, goed dat inwoners van Bernheze hiervan gebruik maken om hun belangen als inwoner kracht bij te zetten. Op dit moment is het WK voetbal in volle gang, net als bij het voetbal kan ook strategie bepalend zijn om iets te bereiken in de politiek, alleen wordt het niet uitgedrukt in een 5-3-2 of 4-4-3 systeem. Uiteraard zijn we ook inhoudelijk verder ingegaan op een aantal voorstellen, om knelgevallen op te lossen, mensen te laten ondernemen in het buitengebied en daarmee een bijdrage te leveren aan de vorming van de AgriFood Capital in de regio. Tevens waren er een tweetal zaken die bij moeten dragen, om verval in het buitengebied te voorkomen.

Woningbouw Heeswijk-Dinther

Daarnaast zijn er ook nog ontwikkelingen in  het kerkdorp Heeswijk-Dinther besproken. Er lijkt een einde te komen aan de lege plek bij voormalig Ter Weer. En nu hopen dat de gemeenschap zich gaat roeren en zich gaat melden voor de woningen boven de nieuwe supermarkt, zodat een mooi plan gerealiseerd kan worden.

Helaas kunnen we wetgevingstechnisch niet meer, vandaar ons beroep op mogelijke nieuwe bewoners. Ook zal het bestemmingsplan De Windberg vastgesteld gaan worden zodat de gemeente de mogelijkheid biedt, ook in Heeswijk-Dinther huizen te gaan bouwen. Nu maar hopen dat markt de verkoop op gang brengt en mogelijk gemaakte ontwikkelingen tot realisatie gaan leiden.

Erwin van Kessel,

commissielid Ruimtelijke Zaken, CDA Bernheze