Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jan SengersDe komende jaren neemt het aantal ouderen flink toe. CDA Bernheze neemt deze vergrijzing serieus. Tegenwoordig staan de meeste 65- jarige midden in het leven, ze zijn minder hulpbehoevend en veel zelfstandiger. Op basis van de

bevolkingsontwikkeling moeten we rekening houden met een toename van het aantal ouderen en hoogbejaarden dat wordt geconfronteerd met (een combinatie van) beperkingen. Hiervoor zijn niet voldoende geschikte zorginstellingen beschikbaar en de vraag naar verzorging en hulp aan huis zal groeien. De gemeente wordt verantwoordelijk voor uitvoering van de zorg.

De zorgvoorzieningen in Bernheze zullen beter moeten worden toegesneden op de veranderde zorgvraag. Centraal staat daarin maatwerk, flexibiliteit, laagdrempeligheid, buurt- en kerngericht, De zorg aan huis moeten we meer vorm geven. Voorbeelden hiervan zijn ondersteuning door mantelzorgers, familie, vrienden en buurt. De initiatieven uit de kernen, om met zorgcoöperaties de lokale behoefte aan zorg aan te vullen, dienen te worden ondersteund door de gemeente.

Ook moeten we bestaande woningen geschikt maken om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Als er nieuwe aangepaste woningen worden gebouwd, nul-trede woningen en of appartementen, dan moeten deze tegen een acceptabele huur te betrekken zijn. Het CDA zal er op toezien en al het mogelijke er aan doen, dat er in de toekomst voldoende mogelijkheden zijn om de zorg en de huisvesting op een passende manier in te vullen.

Hebt u vragen, opmerkingen of suggesties, wij horen het graag, neem contact met ons op!

CDA samen denken, samen doen !

Jan Sengers,

commissielid Maatschappelijke Zaken,

CDA Bernheze.