Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wim van_LithIn zijn eerste vergadering na de vakantie heeft het College van Burgemeester en Wethouders het concept Bestuursprogramma Bernheze 2014 - 2018 vastgesteld en gepubliceerd. Het is heel bewust een concept om de nieuwe werkwijze zoals opgenomen in het coalitieakkoord verder uit te voeren. Alle inwoners, maatschappelijke organisaties, dorpsraden en verenigingen hebben nu de gelegenheid hierop te reageren.

Op maandag 8 september kunt u inspreken in de commissie Bestuur en Strategie en tot 25 september (liefst eerder) kunt u schriftelijk regeren om aan de gemeenteraad uw visie kenbaar te maken. In de raadvergadering van 25 september zal  het bestuursprogramma opiniërend worden besproken. Daarna verwerkt het college alle reacties tot een definitief Bestuursprogramma dat in de raadvergadering van november zal worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Ambitie maar ook zorgen

De ambitie van het bestuursprogramma is er vooral op gericht, om op eigen kracht de toekomstige problemen op gebied van zorg, werk en leefomgeving op een nieuwe wijze aan te pakken. Daarbij hebben ook wij te maken met bezuinigingen van de rijksoverheid die op het bordje van de gemeente worden gelegd. Daarom zullen er prioriteiten moeten worden gesteld waarbij de sociaal zwakkere inwoners moeten worden geholpen. Verder zullen initiatieven van onderop, zoals bv zorgcoöperaties en andere vormen van eigen kleinschalige initiatieven van harte worden gesteund. Innovatie en duurzaamheid vormen belangrijke kernwaarden die van belang zijn voor onze toekomst, we zullen op een nieuwe manier onze samenleving inrichten. Bereikbaarheid en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen die daarbij prioriteit zullen krijgen. Met de beperkte beschikbare financiële middelen zullen we de komende jaren echter ook moeten bezuinigen.

Zelf reageren als inwoner van Bernheze

Dat kan en uw mening wordt zeer gewaardeerd. U kunt de tekst van het concept bestuurs-programma ook vinden op onze website en als u niet over een computer beschikt kunnen wij u een exemplaar bezorgen. Wilt u meer weten hierover, of over de onderwerpen waar we de komende tijd mee bezig zijn, dan kunt onze raadsleden of burgerleden altijd bellen.

Meer informatie op onze website www.cdabernheze.nl.

Wim van Lith, fractievoorzitter CDA Bernheze

Herkenbaar, actief en betrokken !