Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jack van_der_DussenIn 2011 is de gemeente begonnen met het toepassen van Social Return en vanaf september 2013 is dit onderdeel van het inkoopbeleid. Social Return is het opnemen van sociale voorwaarden bij projecten om mensen die nu ver van de arbeidsmarkt staan een kans te geven weer deel te laten nemen aan het arbeidsproces.

Wanneer er tijdens aanbestedingen gebruik wordt gemaakt van Social Return zijn er verschillende subsidiemogelijkheden om de opdrachtnemers tegemoet te komen. De VVD-Bernheze is groot voorstander van de inzet van Social Return om mensen terug te laten keren in het arbeidsproces en in de maatschappij.

Maar heeft de inzet van Social Return wel succes? De VVD-Bernheze heeft hierover onlangs aan het College van B&W vragen gesteld zoals:

-          Om hoeveel mensen gaat het per project?

-          Wat was de totale financiële bijdrage per project vanuit de gemeente en/of andere instanties?

-          Wat was, na beëindiging van ieder project, het resultaat van de mensen die hadden deelgenomen; is het gewenste doel bereikt? zijn zij teruggekeerd in de maatschappij of weer teruggevallen in een uitkering?

De antwoorden van het College waren zeer teleurstellend en nietszeggend. Geen enkel concreet antwoord op de gestelde vragen!   Blijft dus de vraag: wordt Social Return in Bernheze succesvol ingezet? De VVD- Bernheze zal opnieuw vragen stellen aan het College om alsnog duidelijke antwoorden te krijgen.  

U kunt reageren via mijn mobiel 0653-49 6069 of via de website www.vvd-bernheze.nl.

Jack van der Dussen
Fractievoorzitter VVD-Bernheze