Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20140129Bellinda van_den_HelmDe afgelopen jaren ging het slecht in Nederland. Veel mensen verloren tijdens de crisis hun baan. De armoede in Nederland nam toe. Met alle veranderingen die per 1 januari 2015 op ons af komen, zie je dat mensen nog ongeruster worden.

Toch is er een klein lichtpuntje. Binnen onze gemeente is geld beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. Tot nu toe wordt daar weinig gebruik van gemaakt en dat is jammer. Daarom wil Progressief Bernheze iedereen wijzen op de volgende site: www.optimisd.nl. Op deze site vind je een knop “bereken uw recht”. Hier kun je kijken waar je overal recht op hebt. Het gaat om tegemoetkomingen voor sport, cultuur of recreatie, tegemoetkoming in schoolkosten voor kinderen van 4 tot 18 en om aanschaf van een computer voor kinderen. Als je geen computer hebt, kun je een afspraak maken via 0413-750530.

Om ongelijkheid in de toekomst te voorkomen, gaat in januari de “Wet aanpak schijnconstructies” in. Een wet die moet voorkomen dat werkgevers via sluipwegen minder loon, belasting of lage premies betalen. Dit om te voorkomen dat buitenlandse werknemers voor minder geld dan onze CAO vast legt worden ingehuurd, en daarmee onze eigen werklozen buiten spel komen staan. Progressief Bernheze vindt dat oneerlijk. Vrij Europees verkeer is leuk, maar de ongewenste effecten moeten wel worden aangepakt.

Progressief Bernheze wil een eerlijk en sociaal Bernheze. We horen het graag als er misstanden zijn. Je kunt reageren via www.progressiefbernheze.nl. Natuurlijk zijn we ook te bereiken via de gemeente.

Belinda van der Helm
raadslid