Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20140219 Ellen_NeelenOp donderdag 25 september heeft de gemeenteraad van Bernheze het bestuursprogramma 2014-2018 opiniërend besproken. In het bestuursprogramma kunt u lezen wat de coalitie (dit zijn de politieke partijen die het college vormen) de komende 4 jaar wil gaan doen voor de inwoners van Bernheze. De gemeenteraad heeft de taak om dit te controleren en te toetsen of het college ook doet wat ze beloofd hebben.

Ik ben een groot voorstander van duidelijk taalgebruik en het nemen van heldere besluiten. Met die bril op heb ik het bestuursprogramma gelezen. Maar als ik het bestuursprogramma lees, roept het bij mij veel vragen op. Het programma is erg algemeen en het is niet duidelijk wat de coalitie nu echt gaat doen. Een voorbeeld:

  •          We streven er naar om samen met de inwoners, hun sociale netwerk, welzijn- en zorgprofessionals en anderen een zo optimaal mogelijke leefsituatie te creëren.

Mooi streven, dat wel. Maar wat is dan een zo optimaal mogelijke leefsituatie. Dat staat er niet bij. Wanneer is het goed genoeg. Of wanneer wordt het te slecht?

En zo staan er veel wollige en wazige doelstellingen in het bestuursprogramma.

Mijn verwachting was dat de opiniërende discussie in de gemeenteraad wat meer duidelijkheid zou geven. Helaas, dat was niet zo. Progressief Bernheze heeft geprobeerd om meer duidelijkheid te krijgen.  Maar in plaats van de discussie aan te gaan en met elkaar verdieping in het programma aan te brengen, verscholen de coalitiepartijen zich achter een soort van eensgezindheid.

Het bestuursprogramma is dus niet klip en klaar, maar wollig en wazig. De ‘discussie’ in de gemeenteraad heeft niet meer duidelijkheid gebracht. En dat is jammer want zo is het maar de vraag of u, als inwoners van Bernheze, krijgt wat u beloofd is. 

 

Ellen Neelen, commissielid Algemene Zaken.