Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mieke DobbelsteenIn deze tijd zijn we meer en meer op onszelf aangewezen. Hier moet je nogal wat voor kunnen (opbrengen). Dus: je moet je niet laten imponeren, goed luisteren naar de ander en altijd zorgen dat je "on speaking terms" blijft. Maar dan ben je nog steeds zeer afhankelijk van je gesprekspartner en diens soms verborgen agenda. Los van het feit of we wel of niet in ons recht staan, willen we toch in elk geval als serieuze gesprekspartner behandeld worden.

Zelf had ik laatst een moeizaam en vervelend zakelijk gesprek. De gesprekspartner ontwikkelde zich als een heuse tegenpartij waarin mijn positie voor hem duidelijk minder was dan de zijne. Hij was star en gericht op eigen belang in plaats van een gezamenlijk belang. Hij sloot het gesprek af door na afloop tegen zijn collega te zeggen: "wat werken we toch in een schurkenwereld!" Hoe durft hij!?

Ik hoop van harte dat de burger van Bernheze zulke vervelende gesprekken in onze gemeente bespaard blijft en als dat niet zo is, dan staan wij van LOKAAL klaar om te luisteren en waar mogelijk te adviseren en te helpen. Denk echter niet dat we vanzelf naar je toe komen, wij kunnen aan de voordeur ook niet zien wat erachter speelt  , dus mail, schrijf, bel!

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Groet Mieke
bestuurslid LOKAAL 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.