Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20140219 Ellen_NeelenAfgelopen donderdag 30 oktober werden in de gemeenteraadsvergadering de algemene beschouwingen voorgedragen. Waar willen we, als gemeente Bernheze, de komende jaren ons geld aan besteden. Veel ambities, weinig middelen…..

Ook ik heb me verdiept in de programmabegroting 2015, het huishoudboekje van onze gemeente. En, lieve mensen, voor een leek als ik, zonder economische achtergrond, is die begroting bijna niet te snappen. Ik ben blij dat ook D66 in haar algemene beschouwing aangaf dat ze het misschien niet allemaal goed begrepen en pleitte voor een begroting in klare taal.
Want waarom moeten de stukken waar wij als gemeenteraad over moeten beslissen toch zo moeilijk geschreven worden. Dat draagt echt niet bij aan een goede besluitvorming.

Dit werd afgelopen donderdag ook nog eens onderstreept in de discussie rondom de huisvesting van arbeidsmigranten. Ging het nou om tijdelijke of definitieve huisvesting, en zijn het tijdelijke arbeidsmigranten of juist niet en ging het nou wel of niet over een keurmerk? Behoorlijk wat spraakverwarring, terwijl iedereen het in de kern met elkaar eens was. We willen goede huisvesting voor de seizoensarbeiders die hier tijdelijk wonen. En we willen in regels vastleggen wat wij onder goede huisvesting verstaan. Dan kunnen we namelijk toetsen of de woningen die gebouwd worden voor arbeidsmigranten, kwalitatief goed zijn.

Het is zo raar. Staan we als raadsleden bij de koffie in de hal van het gemeentehuis nog gewoon met elkaar te praten…..Op het moment dat we de raadzaal inlopen, gaat de knop om en de moeilijke zinnen en voert formele taal de boventoon. Waarom eigenlijk?

Reageren kan via e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).