Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Wim van_LithIn de vergadering van de gemeenteraad van 6 november worden belangrijke besluiten genomen voor de toekomst van onze inwoners. We gaan dan beslissen over cruciale beleidsterreinen. Het gaat daarbij over het Bestuursprogramma 2014-2018 en de Begroting voor 2015.

Aanvulling Bestuursprogramma

Er is ruime gelegenheid geweest voor organisaties en burgers om hun inbreng te leveren op het concept en velen hebben ervan gebruik gemaakt. Op basis daarvan heeft het college belangrijke aanvullingen toegevoegd. Voor CDABernheze is de toevoeging van een paragraaf Natuur en Landschap van groot belang, omdat vele organisaties hierom hebben gevraagd en het ook een belangrijk onderdeel is van ons verkiezingsprogramma.

Ouderenbeleid is prominent opgenomen in het Bestuursprogramma. De aanvulling van het programma voor het ouderenbeleid is in lijn met ons verkiezingsprogramma. De inbreng van ouderen, op alle activiteiten in onze samenleving, komt meer tot zijn recht.

Innovatie en Ontwikkeling is speerpunt

In dat kader is het ook van groot belang dat de insteek van dit bestuursprogramma is om bedrijven meer innovatieve ontwikkelingsruimte te geven. Economische bedrijvigheid is de motor van de leefbaarheid van onze gemeente. Als er geen bedrijvigheid is vergrijzen onze dorpen en wordt de leefbaarheid aangetast. Met het regionale speerpunt Agrifood Capital zijn er goede perspectieven voor onze agrarische bedrijven om te participeren in dat regionale speerpunt en daarmee hun bedrijvigheid versterken. Agrifood Capital is een stimulans, voor alle ondernemers, voor het ontwikkelen van nieuwe economische dragers. Agro-innovatie zouden wij het willen noemen.

De afschaffing van het welstandsbeleid is een van de speerpunten om de regeldruk van de gemeentelijke overheid te verminderen. Dat hebben we nu al bereikt. Wat ons betreft een prachtig begin, maar er moet doorgepakt worden om de regeldruk voor onze inwoners te verlagen.

CDABernheze herkent zich in het bestuursprogramma omdat de hoofdpunten van ons verkiezingsprogramma hierin een plaats hebben gekregen:

* De menselijke maat is de basis van ons denken en handelen;

* De behoefte uit de kernen bepaalt de ontwikkeling van onze gemeente;

* Senioren leveren een waardevolle bijdrage aan de samenleving;

* Economische ontwikkelingen zijn de basis voor ons welzijn.

Meer informatie vindt u op www.cdabernheze.nl

Wim van Lith

Fractievoorzitter CDABernheze