Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Jolanda SchoolAfgelopen week werd in de commissie Ruimtelijke Zaken het plan van de firma Dijkhoff, om in het Aa-dal een uitbreiding van het bouwstoffen recyclingbedrijf te realiseren, besproken. Voor de commissie RZ was dit de eerste opiniërende bespreking.

Ongevraagde erfenis

Het huidige

college en met haar de gemeenteraad staat voor een belangrijke beslissing. Kan de firma Dijkhoff op hun huidige locatie uitbreiden? Vlak voor de verkiezingen van maart 2014 heeft het vorige college een intentieovereenkomst getekend , waarbij de ontwikkeling in gang werd gezet. De provincie Noord-Brabant heeft een nimby subsidie toegekend, die feitelijk is veranderd in een wimby subsidie. Dat betekent dat de mogelijkheid om wel in my backyard te ontwikkelen gesubsidieerd wordt. De processen zijn door het vorige college in gang gezet, maar de gemeenteraad is daar niet over geïnformeerd. Een ongevraagde erfenis is wat we nu aantreffen.

Beter laat dan nooit

De fractievoorzitter van Progressief Bernheze prees het huidige college dat zij de commissie en de raadsleden nu wel in het traject meenemen. Vier jaar te laat, we hadden bij de eerste verzoeken in 2010, als gemeenteraad betrokken moeten worden. Het college en ook de gemeenteraad heeft de verplichting om ieder verzoek voor ontwikkeling te bestuderen. En dat moet ook nu gebeuren. Het proces is al vier jaar geleden ingezet en de gekozen volksverte-genwoordigers kennen hun taak wat betrouwbaarheid van bestuur betreft. CDABernheze vindt dat er op ratio beoordeeld moet worden of ontwikkeling ter plaatse de beste optie is.

Commissie Ruimtelijke Zaken

CDABernheze heeft aangegeven dat alle betrokkenen een stem moeten krijgen. Wij vinden dat zij gehoord moeten worden. Dat kan alleen als het college doorgaat met het ingezette proces zodat de omwonenden een zienswijze in kunnen dienen. Zij zijn er niet mee gebaat dat het proces op dat gebied vertraagd wordt.

Wel moeten er goede, juridisch onderbouwde en betrouwbare rapporten ten grondslag liggen wil het de toetsing van de wettelijke regels doorstaan. Er ontbreken nog een aantal rapporten. Moeilijke keuzes gaat CDABernheze niet uit de weg en dienen goed onderbouwd en volgens de wet verantwoord te worden.

CDABernheze: Actief, herkenbaar en betrokken.

Jolanda School

Gemeenteraadslid CDABernheze