Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

CDA commissiePantein-Vivent failliet

Woensdag hoorden we het nieuws dat Pantein-Vivent failliet is. Pantein die in Bernheze vele mensen huishoudelijke hulp verleent. Zowel de mensen die de hulp verlenen als de vele cliënten in

onze gemeente verdienen de volledige aandacht van ons bestuur. De werknemers van Pantein en de mensen die de hulp ontvangen verkeren in grote onzekerheid. Ondertussen zijn de verantwoordelijke wethouders van de regio hard aan het werk om te zorgen voor een oplossing. Zorgvuldig bekijken zij de mogelijkheden die er zijn. We verwachten spoedig resultaten, waarbij de belangen van cliënten en werknemers voorop staan.

Na 1 februari wel huishoudelijke hulp

In de brief die de gemeente Bernheze naar de mensen die huishoudelijke hulp krijgen van Pantein heeft gestuurd, staat dat: ‘hoewel we ons best doen de overlast te beperken kan het zijn dat de overgangsperiode wat rommelig kan verlopen’. Wel krijgt u huishoudelijke hulp, al kan de gemeente nog niet zeggen welk bedrijf die huishoudelijke hulp dan gaat leveren. De gemeenten in de regio gaan er van uit dat zoveel mogelijk huishoudelijke hulpen hun baan kunnen behouden.

Tot 1 februari blijft alles bij het oude

Voor mensen die begeleiding of verzorging van Pantein ontvangen verandert er niets. De bestuurders van de acht gemeenten in onze regio doen hun uiterste best om samen met de curator zo snel mogelijk de huishoudelijke hulp die eerst door Pantein geboden werd voor u te regelen.

Namens fractie CDABernheze,

Commissie Maatschappelijke Zaken: Esther, Mart, Jan en Lidy