Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Marijke v OorschotAls trotse moeder was ik zondag getuige van De Tijdmachine. Een fantastisch muzikaal en carnavalesk optreden van de Koninklijke fanfare St. Willibrord uit Heeswijk. Een tsjokvolle sporthal de Zaert, omgetoverd tot Snevelbokkenstal, genoot met volle teugen van

het muziekspektakel voor en vooral dóór jong en ouder. Ook mijn dochter speelde mee. Ze heeft een aantal jaren een saxofoonopleiding gehad waar ze met heel veel plezier aan meedeed. En nog. Hoe belangrijk dat is bleek zondag. Een opstap-, opleidings-, en groot orkest liet zien wat er allemaal kan. Het opleidingsorkest maakte grote indruk met een voorstelling waarbij ze leken aan- en afgezet door een afstandsbediening. Ook de drumband had weer flink uitgepakt met speciale effecten. De honderden toeschouwers klapten de handen bijkans stuk. Wat een talenten zitten er bij de fanfare!

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Er is geld tekort. We moeten bezuinigen en dat geldt natuurlijk ook voor de hafa's. Dat weten ze en ze doen wat ze kunnen. Maar D66 is en blijft in gesprek om met name de jeugdopleidingen te steunen en te waarborgen waar mogelijk. Ik wens u een fijne carnaval toe met veel muzikale ondersteuning van onze jonge en natuurlijk ook oudere talenten.

Marijke van Oorschot, Commissielid Maatschappelijke Zaken D66