Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Frans van de VenTijdens de Algemene Beschouwingen op de financiële vooruitzichten (Perspectiefnota) gaf ik namens Lokaal aan dat het in afwijking van het voorstel van het College van B&W heel wenselijk is dat de herinrichting van de Willebrordstraat in Heeswijk-Dinther wordt uitgevoerd. Al jaren verkeert deze straat in een slechte staat van onderhoud en al jaren vragen de aanwonenden om actie. De bomen en struiken werden al weer enige tijd geleden gerooid, maar daar bleef het bij. “Geen geld”, riep toen de verantwoordelijke wethouder.

Na de Algemene Beschouwingen en de oproep tot de herinrichting van de straat gaven de partijen Blanco en SP en het CDA meteen aan een motie van onze kant mede te willen indienen.

Vorige week donderdag vond de vaststelling van de Perspectiefnota plaats en werd de ingediende motie waarbij het College werd gevraagd de herinrichting van de Willebrordstraat alsnog uit te voeren.

De motie werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.

Dit houdt in dat het College van B&W zeer bezwaarlijk de herinrichting nu nog kan afwijzen.

Hiermee heeft Lokaal duidelijk oog gehad voor de wensen en noden van de inwoners van Heeswijk-Dinther.

Door het College van B&W was o.a. ook de herinrichting van Plein 1969 en de aanpak van de Gouverneursweg voorgesteld. Sommige partijen wilden die investeringen op de langere baan schuiven, maar uiteindelijk zullen deze voorstellen toch worden uitgevoerd. Dit jaar is Heeswijk-Dinther goed bedacht; volgend jaar Heesch, want Heeswijk-Dinther en Heesch zijn beide onderdeel van Bernheze en hebben dus heel veel met elkaar !

Frans van de Ven

Fractievoorzitter LOKAAL