Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Cor van ErpDe laatste tijd leest iedereen veel over herindelen. Wie wil met wie? Oss wil voorlopig liever even niets. Meijerijstad is al klaar. Landerd en Uden willen een Maashorstgemeente met o.a. ook Bernheze. In Bernheze loopt een zeer zorgvuldig traject om tot een keuze te komen. Een keuze voor de lange termijn. Rust is daarna vereist. De grote 3 transities van WMO, jeugd en werkgelegenheid hebben meer aandacht nodig.

Lange termijn

In 2012 bepaalde Bernheze dat er tot 2020 rust moest zijn. Bernheze besluit zelfstandig te blijven. Zeker tot 2020. Na de perikelen met Maasdonk, een besluit waar de SP Bernheze 100% achter stond. In 2014 vroeg de Provincie Noord-Brabant echter om een nieuw onderzoek naar bestuurskracht. Omdat de SP naar de langere termijn wil blijven kijken is dit proces gestart medio 2014. Een uitgebreid onderzoek naar kansen en bedreigingen. Vooral ook luisteren naar de mensen, is voor de SP Bernheze van groot belang. Om ons heen horen we dat mensen vooral kiezen voor de kleinschaligheid. Groot, groter, het grootst spreekt de gewone man of vrouw in de straten van Bernheze niet aan. Bestuurders lopen her en der wel met megalomane gedachten rond. Maar de SP wijst dan slechts op Vestia, Amarantis, Meavita, ROC Leiden, etc. Finaal uit de klauwen gelopen schaalvergrotingen. Dit moeten we niet willen. Zorgvuldig kijken naar kansen en bedreigingen is het motto van de SP Bernheze. En dan in september/oktober besluiten of Bernheze zelfstandig blijft of niet.

Contact

Heeft u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem dan contact op met een van de SP kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Toon van Vugt (tel. 0413-292870) voor Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

Cor van Erp

Fractievoorzitter SP