Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

imageVorige week organiseerden wij een thema-avond over het Aa-dal. Onder de voortreffelijke leiding van Lambert van der Ven gingen de vele aanwezigen in op een aantal stellingen over onder andere natuur, economie en recreatie. Dit leverde uiteraard geen unaniem beeld op, maar we kregen wel een aantal heel duidelijke signalen. U kunt er op rekenen dat Politieke Partij Blanco deze mee zal nemen bij toekomstige discussiepunten en ontwikkelingen.

De meeste aanwezigen waren het er over eens dat er een goede balans moet zijn tussen natuur en economie. Het Aa-dal is een relatief klein gebied, hierdoor is er ook alleen ruimte voor kleinschalige initiatieven voor wat betreft natuur, economie en recreatie. Maak duidelijk wat de kaders zijn, wat kan wel en wat niet. Vervolgens niet meer gedogen maar handhaven, voorkom onomkeerbare situaties.

Vrijwel iedereen was het er over eens dat er meer geld en aandacht naar beheer en onderhoud dient te gaan. Als voorbeeld het wandelpad langs de Aa dat ooit is aangelegd, maar door bezuinigingen van het waterschap niet meer wordt onderhouden en nu onbegaanbaar is. Het is beter om goed te zorgen voor wat je hebt, dan steeds weer nieuwe plannen te maken. Een wijze les waar wij als Politieke Partij Blanco in de toekomst zeker rekening mee zullen houden. Indien u meer wilt weten of reageren, dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46317890. Volg ons op Facebook: Politieke Partij Blanco, of via twitter @BlancoBernheze

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco