Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Erik v.d. WijstVindt Bernheze het echt belangrijker om van een racewagen al een Formule 1 wagen te maken terwijl anderen nog met paard en wagen dezelfde weg moeten betreden? 

Glasvezel binnen Bernheze met 100% dekking binnen alle haarvaten van de gemeente, het klinkt zo mooi. De werkelijkheid lijkt er anders uit te gaan zien. 

CDABernheze betreurt dit!

De Gemeente is in onderhandeling met een partij die voorstelt om alleen de kernen Heeswijk-Dinther, Nistelrode  en Heesch te voorzien van glasvezel. De kernen Vorstenbosch en Loosbroek krijgen een alternatief, namelijk  VDSL. Inderdaad u leest het goed: de kernen! En het buitengebied, dat moet een ander maar oplossen?! 

Krenten uit de pap

CDABernheze is daarom ook niet overtuigd door deze partij. Het lijkt er veel op dat men de krenten uit de pap komt vissen en weinig oog heeft voor daar waar de grootste behoefte aan verbetering van de internetvoorziening is: het buitengebied. Snel beslissen is daarnaast een must, doen we nu niet mee dan trekken ze het aanbod in. Is dit erg? 

Nee, volgens ons zijn er voldoende alternatieven die minimaal alle kernen willen voorzien. En niet alleen daar waar de winst te halen is! 

Toekomstvisie?

In tijden dat de jeugd steeds meer opgroeit met social media, de agrarische bedrijven de verplichting hebben om gegevens digitaal te leveren is dit onvoorstelbaar. Het moet toch niet kunnen dat je vanuit het buitengebied op de fiets naar de bibliotheek moet om te internetten, omdat dat sneller gaat dan  thuis! In de ogen van CDABernheze onbegrijpelijk. Dat moet toch anders kunnen!

Erik van der Wijst

Commissielid CDABernheze